Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 april, 2010

Kvalborg - eller våren ska dansas in!

I Uppsala kallas kvällen före Valborg, dvs 29/4, ordvitsigt för Kvalborg. Svenska Reggaebloggen snor uttrycket vilt för att i förväg presentera vad som händer själva Valborgsmässoaftonen. Det är en diger samling konserter/danser att välja på. Det är bara att pricka för och välja vad du ska se!

I Malmö är det Deng Deng Hifi och Sub Encounterz som bjuder upp till dans, tillsammans med danskarna Maffi Productions. Det är också därifrån vi lånar den snyggaste affischen den här helgen. På ett annat ställe är det plats för Safari Sound.

På Klubb Baktakt i Kalmar spelar Governor Andy minsann! Kanske läge för någon ny låt? Inspelning av nytt material pågår.

I Uppsala är det först möjlighet att höra Junior Natural och King Solomon Soundsystem på eftermiddagstid. Passar barnfamiljer och festande studenter. På kvällen kan man sedan bevittna en enighetsdans. Det blir en slags Royal Dub Quake 2 med Dub Tribulation, Jah Massive och Meditative Sounds.

I Norrköping är det One Love Soundsystem och Jah D som ska få dansfötterna att röra sig.

I Stockholm står Fabulous G, Deejay Flash, Daddy Boastin & Micke Golous vid skivspelarna på Hornsgatan och i Sundbyberg står DJ Ashaman vid skivspelarna.

Göteborg då? Jag vet inte, har tyvärr inte hittat några spelningar. Fyll på i kommentatorsfältet med Göteborgstips och tips från andra orter.

1 kommentar:

Prince Herring sa...

Så har Göteborgsboende läsaren Paul hittat ett spännande evenemang i Slottsskogen: "Kvällen avslutas med bandet Dubango, ett svängigt niomannaband som spelar en härlig blandning av reggae, tango, balkansväng och sambarytmer. Allt med en känsla av cirkus, dårhus och saunasvett. Musik som berör hjärtat medan kroppen vill dansa", står det på Göteborgs kommuns hemsida.