Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

26 april, 2010

Tar ett steg till utanför ramen

Ibland händer det saker som gör att bloggen kliver utanför ramen. Nu är det andra gången på en vecka som en stor musiker gått ur tiden. Den här gången har Bo Hansson, Sveriges främste organist, lämnat oss. Han var ena halvan av eminenta Hansson & Karlsson. Han gjorde på 1970-talet musik av Sagen om ringen, långt före Peter Jackson satte sina fingrar i historien. Det han skapade var förstklassig musik. Ni ska få ett smakprov, från just Sagan om ringen. Bo Hansson blev 67 år gammal.

2 kommentarer:

Prince Herring sa...

Internal Dread hälsar att Bo Hanssons gamla piano som han skapade Sagan om ringen-musiken på står hos Rub-A-Dub. Det finns reggaekoppling till allt, bara man letar ordentligt. :)

arvid sa...

ja det var trist, inte minst var ju kansson och karlsson genialiskt. vila i frid