Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

28 april, 2010

Pappas band gör comeback

Det är sju år sedan bandet Natural Way från Uppsala lade ned. Då gjorde de en spelning på reggaefestivalen i samma stad. Och nu, när festivalen firar 10 år, så bad arrangören Natural Way om en comeback. Så blir det! Det är en stor överraskning att bandet gör comeback efter tystnaden. Endast en skiva har släppts på marknaden, den hyllade 1924 (släppt 1995), med ett klassiskt skivomslag. Det föreställer när Haile Selassie gästade Uppsala och kliver ut på den nu avdankade järnvägsstationen. Ytterligare en skiva spelades in men släpptes aldrig. Nog om det. Bandets basist Magnus "Daddy Natural" Hjalmarsson berättar mer om comebackläget.

- Yared Tekeste undrade om vi inte kunde spela på 10-årsjubileet, så vi tackade ja. Som det ser ut blir det en engångsgrej men man ska tydligen aldrig säga aldrig. Efter splittringen sa jag, aldrig att det finns en chans att jag spelar med Natural Way igen, men nu är man där.

Det är inte bara Daddy Natural som fortsatt i branschen. Sångaren som kallar sig Jahvisst har samarbetat med många och också spelat ihop med Daddy i kompbandet Solomon All Stars.

- Jahvisst har nya låtar i bagaget så vi tar och blandar lite, det blir både nytt och gammalt med andra ord, säger Daddy Natural.

På frågan om Junior Natural, Daddy Naturals son, nu ingår bandet svarar han:

- Junior ingår inte i bandet men gör kanske ett gästinhopp.

Inga kommentarer: