Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

17 april, 2010

Vulkanaska stoppar band i Barcelona

Eyjafjallajökull, vulkanen på allas läppar.
 
Vulkanaska. Vilket ord. Jag hatar det redan. Det gör nog bandet King Fari Band också, även om rapporterna säger att de är vid gott mod. Bandet sitter fast i Barcelona efter att ha varit på turné i Sydamerika i flera månader.

På väg hem har fyra medlemmar i bandet blivit uppehållna i Barcelona efter mellanlandning. Det är sångaren Daniell Barreiro, basisten Anango, trummisen Modesto Sanchez och organisten Daniel Karlsson. Enligt en anhörig till Daniel Karlsson så har det nu fuckat upp rejält.

"Eftersom att deras resa är bokad med två olika flygbolag, skyller båda bolagen på varandra och vägrar hjälpa dem med hotell, trots att de inte får resa vidare till Sverige, förrän planerat på söndag. [...]Nu är jag mest tacksam för att de är i trygghet, skriver hon i ett mejl.

"Daniell Barreiro (sångare och gitarrist) och Anango (basist) blev så upprörda över flygbolagens agerande, att brorsan befarade att de skulle bli fängslade eller utvisade, men det gick bra till slut och de lugnade ner sig och tog sig in till Barcelona. De hamnade på en bar i Barcelona för att dricka någon öl och se sig om efter någonstans att sova. Brorsan sover hos någon kompis som han känner där och de jagar sängplatser till de andra i bandet. Modesto (trummis) är tydligen redan ute och jagar spelningar. När de ändå är där, kan de ju lika bra jobba. King Fari har turnerat i Spanien vid flera tillfällen tidigare och tre i bandet talar spanska flytande. [...] De har sina instrument inlåsta säkert på flygplatsen, men kan åka och hämta all utrustning, om de gör en konsert i Barcelona".

Vulkanaskan håller nu King Fari Band kvar i Spanien till åtminstone söndag. Sent fredag kväll hade det ordnat sig med ett enklare hotellrum och kanske var det en spelning på gång. Alltid något.

Inga kommentarer: