Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

09 april, 2010

Studio Skanky - Västerås nya

Nu i dagarna kommer ett första skivsläpp från en ny aktör på svenska reggaemarknaden, Studio Skanky i Västerås. Bakom studion står skivaktuella Daniel Asher & Jah Covenant Band. Låtskrivaren och bandmedlemmarna har spelat med många artister på svenska reggaescenen. Keyboardisten i bandet, Sven Wikström, berättar om studions framtid.

- Vi har redan nu planerat ett skivsläpp nästa vår med Daniel Asher & JCB. Stand Tall! (debutskivan) är bara ett litet skrap på ytan av Daniels otroliga låtskatt. Det finns material för ett dussin skivor till, och nya låtar bakas ständigt i Studio Skankys raggamuffin-ugn.

Men någon tät skivutgivning verkar inte vara aktuell.

- I och med att Studio Skanky sköts av heltidsarbetande familjefäder, som dessutom spelar i JCB, är horisonten ganska kort. Vi lägger för tillfället allt krut på att göra något av Stand Tall!, göra oss hörda i mediebruset, knyta kontakter och generera spelningar. Nå ut helt enkelt, hemma såväl som borta.

Slår sig för bröstet

- Vi har en unik produkt av ypperlig kvalitet som vi tycker ger mersmak, och målet är att kunna försörja sig helt på verksamheten, säger Sven Wikström på Studio Skanky i Västerås.

Även om det inte är någon hög utgivningstakt i början är visionerna klara.

- Vi ser oss producera det där dussinet skivor med Daniel Asher, producera andra artister, producera rytmer, samarbeta med andra producenter, utrusta Studio Skanky fullt ut, släppa en låt i månaden, eller varför inte en i veckan som refererar till nyhetsflödet, nu. Allt detta naturligtvis lite beroende av responsen på Stand Tall! avslutar Sven Wikström.

En ny aktör är välkommen ut på svenska reggaemarknaden. Man kan hoppas på en ökad bredd och att studions visioner slår in. Vad Svenska Reggaebloggen tycker om studions första alster kan du läsa inom kort.

Inga kommentarer: