Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

16 april, 2010

Stickspår med Helt Off-halva

Häromdagen damp det ned ett skivsläpp i min mejlkorg som visserligen har reggaekoppling men som är house, eller annan närbesläktad dansant term. Det är en Malmöduo som kallar sig för Styrelsen som snappat upp att Svenska Reggaebloggen existerar. Vid inspelning i studio dök Jens "Chords" Resch, medlem i Helt Off, upp. I sitt utskick skriver Styrelsen:

"Rapparen och musikern Chords (Juju Records) var hemma från New York i Sverige över jul & nyår 2009 för att lägga den sista touchen på Helt Offs kommande album. Han passade på att komma förbi Styrelsens studio, där han fastnade vid ett Rhodes-pianot och började jamma. De la det över några beats och hörde genast att det lät fräscht. Idén till ett släpp började ta form. ”Stämningen under inspelningen var uppsluppen och lekfull, det har tydligt färgat av sig på
musiken”, säger Chords".

Inte för att jag är någon expert på elektronisk dansmusik, men det här var skitskönt. EP:n Peace, Drums & Understanding släpps online 27 april och finns till försäljning i flera nät-skivbutiker.

Inga kommentarer: