Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

06 mars, 2010

"Låt inte Babylon vilseleda"

Enköpingsbandet First Light albumdebuterar i vår, troligen i maj, och vid mixerbordet har man lyckats få Internal Dread. I går var det livespelning med bandet på hemmaplan och det var livedebut på flera nya låtar, enligt sångaren Michél León.

- Bland de nya låtarna har vi Cool Down, kort sagt en låt som talar om att man ska tänka, ta vara på sitt liv och vara tacksam över att man har fått ett liv att leva. Jag vill påminna om att oavsett vilka förhållanden vi genomgår här i livet, måste vi vara starka, hålla huvudet högt och inte låta Babylon vilseleda oss på något sätt.

- Don't Walk Away är den senaste av de få "love songs" vi gjort, och den har heller aldrig spelats ute förr. Likaså My Neighbour. Låten har sina rötter och är tillägnad en väldigt god vän och sann broder i ett litet community som heter Airy Castle, St Thomas Jamaica.

Hur går arbetet med albumet som ska heta Judgement Time?

- Det har varit mycket runt omkring som varit tidskrävande den senaste tiden. Men arbetet går framåt. Trots tryck och stora förväntningar utifrån försöker vi låta bli att stressa med arbetet och ser hellre att det blir bra.

Vad blir det för stil på albumet?

- Den stil vi har är också den stil albumet kommer att ha, huvudsakligen roots reggae. Sedan kan man ha olika uppfattningar om hur en stil ska vara för att placeras inom en viss ram. Men vi kan däremot lova att soundet kommer att bli 100% Rub-a-dub, berättar Michél León sångare i bandet.

Vad har det betytt för er att jobba ihop med Internal Dread?

- Det betyder väldigt mycket för oss och vi kan understryka att det är en stor ära och ett rent nöje att ha fått den möjligheten. Det är någon vi ser upp till väldigt mycket. Vi har sett det som ett gott tecken och en välsignelse från ovan. Vår tid är kommen där vi till slut hamnade rätt, och det är vi tacksamma för.

Tidigare har vi varit i kontakt med en handfull olika skivbolag men som vi känt inte har haft något att erbjuda. Det är den stora anledningen till varför det inte har gjorts något riktigt album tidigare. Det vi har eftersträvat, är någon som kan lägga den sista biten. Och den biten har Internal Dread på Rub-a-dub.

Kommer det bli fler spelningar framöver för att marknadsföra albumet?

- Självklart finns det visioner om en turné för att marknadsföra albumet. Spelningar är under planering, mer om det vid ett senare tillfälle.

Michél León avslutar med en sak som gör mig både stolt och generad men jag publicerar det ändå...

- Till sist vill vi ge Svenska Reggaebloggen ett stort tack för dess existens, arbete och framför allt den support den ger med sig till den svenska reggaescenen... BIG UP! Vi vill också passa på att tacka alla som givit First Light support på ett eller annat sätt under dessa år - bless up!

1 kommentar:

Tvålfager sa...

Ska bli väldigt roligt att få höra det albumet, har väntat länge på en fullength sedan jag första gången hörde, "Sweet Love" och "Rootsman"
Bra tung när de spelar live också!