Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

14 mars, 2010

Shakespeare och reggae

Det är inte bara ena halvan av Sly & Robbie som har med Shakespeare att göra i reggaevärlden. Nä, nu ska även Özz Nûjen(!) koppla ihop reggae med Shakespeare. Han gör rollen som narren i Uppsala stadsteaters uppsättning av den klassiska komedin En midsommarnattsdröm. Och det knasigt roliga i sammanhanget är att man förflyttat historien inte bara till Uppsala utan till Uppsala Reggae Festival. Så här skriver teatern om föreställningen:

"I ett lerigt virrvarr på reggaefestivalen i Uppsala möts nykära 40-talister som flytt till laglöst land, undan sina stränga barn. Ett gäng politiker som vill ge kronprinsessan en bröllopsgåva i form av en teaterföreställning. Och några berusade arrangörer som plågas svårt av svartsjuka. Alla insvepta i dimma och höga på magiska örter och kärlek."

Låter det spännande? Svenska Reggaebloggen ska för första gången på något år besöka teatern och debutera som Shakespeare-tittare. Kanske blir det också debut som teaterkritiker. Håll utkik i bloggen mot slutet av nästa vecka.

Är ni sugna på att se föreställningen? Här kan ni se biljettillgången.

Inga kommentarer: