Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

13 mars, 2010

Nästa: Stereo Stepper

I dag är det dags för ljudsystem nummer två att få fokus på sig, Stereo Stepper. Det är Oskar "Oskadus" som svarar på frågorna.

Hur länge har ni kört?
- Sedan 02/03.

Hur kommer det sig att ni började?

- Det kändes som ett naturligt steg efter en tids skivköpande och -samlande att börja spela reggae ute. I samma veva, 2002, åkte vi till Jamaica och det var där och då som inspirationen till att på allvar börja spela sound kom. På den tiden var vinylmarknaden väldigt levande och skivorna på Jamaica var billiga, så vi kom hem med så mycket LP-skivor och 45:or att det kunde lägga grunden till vårt sound.

- På den tiden bodde vi i Falun och vi fyllde ett väldigt stort hål i och med att vi var de första och enda som hade reggaeklubbar och svartklubbar med reggae och dancehall regelbundet.

Vilka ingår i systemet? Vilka har ni som gäster?

- Oskadus & Quickhead som selectors och Joey på mikrofonen.

Har någon av er bakgrund från band eller som soloartister sedan tidigare?

- Nej, mer som musikproducenter och ljudtekniker.

Vad utmärker ert system? Stil? Ljudmässigt? Publikmässigt?

- Vår selection som sträcker sig från rocksteady, genom 80- och 90-tals dancehall till dagens dancehall & one drops kryddat med mycket dubplates.
Vi spelar med en säker känsla för det som varit och med en stadig blick framåt. Men "dancehall style" är nog samlingsordet. Inte mycket 70-tals roots med andra ord.

Om ni bortser från er själva, vilket är Sveriges bästa system?

- Väldigt svårt att säga i och med att alla kör så olika stilar och skiljer sig rätt mycket åt. Men själv så tycker jag att sounds som behärskar konsten att spela in grymma dubplates och samtidigt kan leverera tight juggling med bra mc är intressantast.

Vad utmärker ett bra system, enligt er?

- Kreativitet, fantasi, humor och fingertoppskänsla.

Vad har ni för spelningar på gång?

- Just nu ligger vi lite lågt med tanke på att vi bor så utspridda i landet, men det dyker säkert upp grejer inom kort. Den kommande clashen som vi har mot norska Jah Ark och danska Firehouse på Öland Roots kommer bli riktigt kul.

Inga kommentarer: