Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

26 mars, 2010

Påskpralin från LionDub

Ett mycket bra liveband som hittills inte fått till samma känsla på skiva har en ny skiva i röret. LionDub från Gävle har precis lämnat skivan Connected till tryckeriet och det blir release i påskhelgen. Gitarristen och låtskrivaren Lennart Wastesson är mycket nöjd med arbetet.

- Jag är mycket stolt över den. Den innehåller fantastiska låtar som har växt fram under en ganska lång tid. Vi har även haft en process där vi har bollat många idéer, gjort demor på dator, klippt och klistrat, skrivit nya arrangemang och försökt varit självkritiska. Vi har sedan tagit med oss låtarna till replokalen, spelat in de live i studio i Gävle, skickat till Internal Dread och han har sedan kommit med förslag om förändringar tillbaka till oss.

Live i studio

- Själva inspelningen gjordes i Rub-a-dub under hösten. Det mesta är gjort helt live med bandet samlat för att fånga ögonblicket. Vissa pålägg som körsång, gitarrsolon och så vidare gjordes sedan direkt efteråt, berättar Lennart Wastesson.

Trots att bandet hållit på länge har det hittills blivit två album, eller egentligen ett som det sedan gjordes en dubversion av. Och Internal Dread är inblandad nu också.

- Internal har varit med och producerat hårt och vi har även valt bort låtar under själva inspelningsprocessen och även efter mixningen. Det innebär att slutresultatet har de låtar som passar ihop och som berättar det vi vill säga om universell kärlek, sociala och existentiella frågor. Jag skulle vilja påstå att även om instrumenteringen är typisk för reggae så målar den här skivan mer än vad Trod Forward gjorde. Det finns lite mer luft, blåssektionen har blås som svarar på textrader, klaviaturinstrumenten får blomma ut i jazzharmonik och körerna är av typen jamaicansk vocal trio. Att vi sedan också lyckats få med legenden Dennis Bovell på toasting på en låt är för mig en personlig höjdpunkt, berättar Lennart Wastesson.

Bandet är mycket generöst på sin hemsida, där man kan lyssna på deras album och andra låtar. Skivan Connected släpps i påskhelgen på Mosebacke i Stockholm och i Gävle, i samband med bandets två påskspelningar. På Mosebacke får bandet dessutom sällskap av Dennis Bovell och Internal Dread med vänner. Späckad kväll på långfredagen alltså.

Inga kommentarer: