Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

30 mars, 2010

På begäran: Hofmästarn!

Simon "Hofmästarn" Hansson från Göteborg ville ju inte vara sämre än sin samarbetspartner Roffe Ruff. På önskemål från en läsare svarar nu Hofmästarn på Svenska Reggaebloggens frågor.

Vem är Hofmästarn?

- Tjaa.... Hofmästarn är en produktiv invalid som oftast vill mycket mer (skratt). Jag har gjort ganska mycket nu, tycker jag, men få har hört det. Det är det där sista knapptrycket, när man ska offentliggöra en låt, som sitter långt inne. För tillfället är jag bara glad för att Panterparken är släppt och att majoriteten verkar gilla det.

Kommer du göra något solo i eget namn?

- Sololåtar kommer absolut komma men i vilken form är oklart. Förhoppningsvis bli det ett album någon gång i framtiden.

Du jobbar ihop med Roffe Ruff. Hur är han?

- Roffe är framförallt en mycket god och lojal vän. Han är en rufflare av rang och vad mer kan man säga. Hans otroliga talang är enkel att producera och vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt, tycker jag.

Ni blandar reggae och hiphop på senaste skivan, Panterparken. Hur kommer det sig?

- Hiphop har jag gillat sedan långt tillbaka men reggaen har nog mer smugit sig på. Sedan Kapten Röd blev till så har jag försökt producera rytmer i hopp om att få dem spelade och gillade. Båda musikstilarna är ju sjukt bra för sig och i kombination, så det var nog därför vi kokade ihop lite blandade melodier till skivan.

När får vi höra ett rent reggaesläpp?

- Hmm... Har inget datum men vem vet?

Vad händer med kompbandet Majorerna? Är du med där fortfarande?

- Några av mina älskade vänner i Majorerna har blivit stolta pappor vilket försvårar hela spela-varje-helg-turnéra-hela-sommaren-hösten-livet. Så Majorerna lär det nog inte bli men vi kommer kanske i en ny konstellation. Kanske i någon form av deluxe-variant?

Panterparken släpptes gratis på nätet. Hur tänker du runt det?

- Min tanke är att så många som möjligt skall få lyssna på det. Roffe och jag var tidigt införstådda med att vi inte hade några kommersiella syften kring det här projektet och att det skulle vara för alla. Det roliga är när folk hör av sig och vill betala för sig trots att det är gratis. Då känns allting värt!

Vad väntar nu för Hofmästarn?

- Det väntar en helsikes massa spelningar i sommar med Kapten Röd och Serengeti och en hel del nya produktioner hoppas jag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen fick man höra nytt från Hofmästarn, som jag har tjatat...
Vidare tycker jag nog att "Spiralen Går Runt" är ett renodlat reggaesläpp. Min favoritlåt också.
/T

Prince Herring sa...

Vem har du tjatat på? Inte mig vad jag har märkt. :)

Anonym sa...

Observera "höra nytt".
Jag har tjatat på Hofmästarn om att få höra hans musik, äntligen släppte han ut den ur Göteborgs mest bevakade bås.