Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

16 mars, 2010

Tredje: Rough Lynx

Målet att ge landets främsta ljudsystem uppmärksamhet nu i mars håller på att nås. I dag är det dags för Rough Lynx, tredje systemet ut. Det är Andreas "Ante" som svarar på frågorna.

Hur länge har ni kört?

- Vi har kört vårt game sen vi föddes men Rough Lynx startades runt 2003.

Hur kommer det sig att ni började?

- Det startade eftersom alla i soundet alltid har haft ett intresse för reggae och dancehall, samlat på skivor och nördat oss. Det var en naturlig del i ledet att ta det vidare. Soundet startades först av Andreas och David i samband med en klubbstart, då var även Kapten Röd med som MC. Strax efter ville Kaptenen solosatsa på musiken och då tillkom Jonas, Ante & Olof som selectors. Då körde vi med Splurt på micken, en MC från England/USA. Nu när han flytt landet så kör vi sedan något år tilbaka med Brian London på micken, en galen pitbull från London!

- Utöver klubbdrivandet, all promotion, DJ-andet osv producerar vi även egna rytmer, beats och remixer. De senaste åren har vi inte haft tid att fokusera så mkt på detta, men mer kommer att komma, lovar Ante i Rough Lynx.

Vad utmärker ert system? Stil? Ljudmässigt? Publikmässigt?

- Det vi fått höra, är vår versitality, alltså bredd. När det kommer till vilka typer av klubbar vi driver, vilka artister vi bokar och vad vi spelar för skivor. Vi har en stor förkärlek till digital 80-tals dancehall i soundet och har alltid promotat det en hel del, Vi har t ex kört mycket med Robert Lee genom åren, han har varit här i Gbg ett par gånger och vi har nära kontakt med honom.
Publiken som besöker våra danser är väldigt bred eftersom det kommer spelas allt från Little Clarkie och Sly & Robbie till Mavado och Snoop Dogg!

Om ni bortser från er själva, vilket är Sveriges bästa system?

- Vi kan inte bortse från oss själva eftersom vi slopade jantelagen för länge sedan och är enligt oss själva Sveriges fetaste sound! Annars har vi alltid och kommer alltid att supporta våra vänner Million Vibes.

Vad utmärker ett bra system, enligt er?

- Vad som, enligt mig/oss, utmärker ett fett sound är bra, rolig och intressant selection. Inte bara det nyaste nyaste utan att det finns ett djup i skivsamlingen. Vi tycker att man ska kunna bränna av feta dubplates och kunna rocka en dans. Punkt!

Vad har ni för spelningar på gång?

- Vi har mycket på gång! Besök Myspace och Myspace för att kolla.

Inga kommentarer: