Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

27 juli, 2010

Kan inte undgå Absolute

För någon vecka sedan släpptes en uppföljare på folkhemsklassikern Absolute Reggae. Nu har skivbolaget samlat en treskivors-box med lättuggad reggae. Men efter att ha läst igenom låtlistan måste jag ändå säga att de har breddat sig mot de tidigare släppen. Nu finns artister som Gentleman, Lutan Fyah, Desmond Dekker och Black Uhuru med bland de mer kommersiellt kända, gamla hitsen med Bill Lovelady och Maxi Priest.

Nu finns också ett större antal svenska artister med. Två låtar från Million Stylez nya platta(!) har kommit med. Dr Alban, Peps Persson, Chilly White & Kenny Peach, Robyn, Ace of Base och Papa Dee finns också representerade.

Vem skivan är till för? Det är nog samma publik som tidigare Absolute-samlingar, svennebanan som behöver upptäcka reggaen. Nu får de i alla fall chansen att höra riktigt bra reggae uppblandad med plastmusiken.

Inga kommentarer: