Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

25 juli, 2010

Mobster ger oss ska för sommaren

Några säger Ingen sommar utan reggae. För mig är det ingen sommar utan ska och rocksteady. Det är som att skamusiken slår an en nerv i mig just när solen skiner. Om jag ska se ett mönster i mitt lyssnande så är det framför allt roots och dub nio månader om året, men på sommaren smyger ska, rocksteady och dancehall in mer och mer. Det gynnar alltså ska-veteranerna i Mobster att skivan Rough & ready släpptes i juni.

I mitt tycke börjar skivan trevande med titellåten. Redan på andra spåret tar det sig med lite långsammare Rocksteady in the Jungle och den 2-tone-inspirerade Riot Tonight. Det smyger sig in några rootsigare låtar också, men det är när de gör 2-tone som Mobster är bäst.

Mobster är ett band som består av medlemmar från till exempel Kung Kodum och The Skalatones och har funnits i drygt tio år i olika upplagor. Rough & Ready är deras andra platta.

Ärligt talat känns produktionen ibland lite 1990-tal, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som framkallar känslan. Trots det är det en bitvis riktigt svängig mix av jamaica-ska, 2-tone-ska och andra influenser som Mobster bjuder på.

Bästa spår: Riot Tonight och Rocksteady in the Jungle

1 kommentar:

Patrik sa...

http://open.spotify.com/album/5AGncWQDpp5CIQtWyYzLmb för dom som har Spotify.