Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

17 juli, 2010

Mediakåt tog publiken till nya höjder

Helt Off inleder faktiskt lite trevande, även om det är i princip fullt framför scenen. Dock märker man hur samspelta bandet är och efter bara ett par låtar har de kommit igång på riktigt och publiken har vant sig vid liveljudet, som faktiskt är något annorlunda från det man är van vid från skivorna. Chords, eller Jens Resch som han egentligen heter, visar sig snabbt vara en riktig entertainer och hans mellansnack är, om än inte särskilt djupa, så i alla fall roliga och tänkvärda.

Det ligger en spontan känsla över hela spelningen, som om det var ett gig på en hemmafest någonstans snarare än på Sveriges näst största reggaefestival. Det gör det dock inte sämre på något vis, snarare får det publiken att hänga med på noterna ännu mer och snart gungar det ordentligt framför scenen. När Chords kickar igång Bara för jag smögar och ber alla som tagit en fet att höja sina tändare lyses snart publiken upp av oräkneliga små lågor, medan polisen utanför antagligen rynkar på näsan.

Efter ungefär halva konserten studsar, inte helt oväntat, Timbuktu in på scenen och dom börjar med att köra Mediakåt från Helt Offs nya platta Marknadens soldat och det är då konserten går från att bara riktigt bra till att bli helt galen. Till den låten är det ingen i publiken som kan stå still och intensiteten, både på scen och framför, tilltar allt mer för varje låt de kör. När de sedan avslutar med Det brinner i Paris och ingen mindre än Promoe kommer in på scen och sjunger med, är min lycka gjord. En bättre konsert än denna tror jag inte att jag får uppleva på väldigt länge. Förutom Kaptenens konsert i kväll då, förhoppningsvis!

Sebastian Fernstedt,
Öland Roots 2010-07-17

Inga kommentarer: