Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

18 juli, 2010

Ska'n'Ska mest energiskt

Det (om jag nu räknade rätt) tio man starka stockholmsbandet Ska'n'ska står för den mest energiska spelningen under årets Öland Roots, vilket kanske inte är helt oväntat med tanke på att det är det enda bokade skabandet för i år. Redan under den första låten satsar de allt och lite till och responsen från publiken låter inte vänta på sig, snart ser man hur inte bara publiken utan även ordningsvakterna framför scenen står och dansar loss till deras snabba tredjevågs-ska. De tvivel man har haft efter att ha lyssnat på deras nyligen släppta debutalbum blåses bort inom några sekunder då deras album inte ens är nära att leva upp till deras liveakt. Redan tre låtar in i konserten hoppar sångaren ner från scenen och ett försök att stå på staketet framför och sjunga urartar snabbt i en runda crowdsurfing i publiken, vilket dock inte hindrar honom från att fortsätta sjunga för full hals.

När detta är över och han har hittat tillbaka upp på scenen väljer bandet dock att köra en lite lugnare låt för att ge publiken och sångaren, som då tar upp en trombon istället, lite andrum. Tyvärr får det efter denna lilla paus svårt att hitta tillbaka till den initiala energin och det är inte förrän i slutet av konserten som bandet och publiken har kommit igång till fullo igen. Dessutom är det lite synd att hela bandet inte lever sig in i musiken så totalt som sångaren och en av gitarristerna gör, för även om hela bandet är väldigt duktiga på att spela musik så är alla inte lika bra på att röra sig till den, vilket gör att det tidvis ser lite stelt ut på kanterna av scenen. Det vägs dock upp rätt bra av sångarens galna energi och sköna peppsnack med publiken. De ska också ha ett plus i kanten för att de kom dit med en låt de skrivit för tillfället och som de spelade för, som den ena gitarristen sade efteråt, "första och sista gången". 

Kort sagt är detta ett band som, om det finslipar sin liveakt lite till och lyckas komma med en release som gör det rättvist, kan bli riktigt stort inte bara i Sverige utan antagligen också internationellt. Fast det är ingen anledning att vänta med att se det live, alla som uppskattar snabb, dansant skamusik med attityd kommer att gilla dess livespelningar, det kan jag garantera.
Sebastian Fernstedt
Öland Roots 2010-08-17

Inga kommentarer: