Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 juli, 2010

Ur arkivet: Dansbandsreggae

Det finns en del låtar som närmast avskys av redaktören för Svenska Reggaebloggen. I början av 1990-talet kom samlingen Absolute Reggae som alla ägde och spelade då. På den finns Bill Loveladys One More Reggae For The Road (1980). Den är fullkomligt sönderspelad, om man är född i "fel" generation.

I bloggens arkivgrävande upptäcktes att den här låten var populär bland Sveriges dansband. Åtminstone två dansband gjorde sin coverversion av One More Reggae For The Road på skiva. På svenska heter den Ta Din Reggae En Gång Till. Du hör den på Flamingokvintetten 11 (står kanske i dina föräldras skivsamling) eller på Ingmar Nordströms singel(!) från 1980. Flamingokvintettens version finns på Spotify.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det sägs att Bosse Skoglund satt fyra dagar i en lada och tvingade sig att spela i baktakt för att kunna spela in Hög Standard. Flamingokvartetten och Ingmar Nordström försöker inte ens...

Fjodor sa...

Den bästa dansbandsreggaecovern som någonsin gjorts måste ändå vara "En kvinna och en man" (No woman no cry)av Sten och stanley från skivan sten och stanleys framsida...