Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

17 maj, 2010

African Child bjuder på kärlek och energi

Det första man märker när African Child & The Prophet Unification kickar igång sin spelning på Bodoni i Malmö på torsdagen är vilket kompetent band det faktiskt är, trots att det fortfarande är ett relativt ungt band och därför inte alltid ger ett så professionellt intryck. Det är en del axelband som lossnar, pauser mellan låtar och snack inom bandet om vilken låt som kommer näst men detta gör inte så mycket tack vare den underbara publiknära atmosfären de framkallar från första sekund.

Är det något man slås av under den här konserten så är det den sköna stämning bandet sprider med sin svängiga rytmsektion, perfekt timade blåsstämmor och African Childs energi och karisma på scen. Trots att det är långt ifrån fullt i lokalen lyckas de få lokalen att gunga rejält, särskilt under de starkare låtarna som titelspåret White Man Propaganda från nya skivan.

Fetaste rootssoundet på länge
Under hela kvällen står jag och funderar på vilken del av bandet jag vill lyfta lite extra, men till sist kommer jag fram till att det är omöjligt att göra då alla i bandet är grymt duktiga och lyckas skapa ett av de fetaste rootssound jag hört på länge, trots avsaknad av keyboardist och saxofonist denna kväll. Och även om African Childs röst inte är den bästa man har hört (om än bättre live än på skiva) så vägs detta lätt upp av hans härliga scenpersonlighet och kärleksfullhet mot publiken.

Det här är ett band som drivs av kärlek och vill sprida den vidare till sin publik på alla sätt de kan och det blandas friskt mellan utrop om hur mycket de älskar oss till snack om enighet, jämlikhet och rättvisa. Under kvällen hinner African Child avhandla ämnen som svältande barn i Afrika, världsfred och såklart Babylon, systemet alla reggaeartister älskar att hata. Dock lyckas han göra detta utan att falla tillbaka på klyschor vilket är värt en applåd i sig då det känns som om man har hört det mesta i den vägen redan innan.

Det här är alltså ett band som man borde hålla ögonen på i framtiden och som absolut borde upplevas live av alla som gillar roots med budskap eller helt enkelt uppskattar tajta rytmer i baktakt.

Svenska Reggaebloggen tog ett snack med bandet efter konserten.

Vad tyckte ni själva om konserten i kväll?

- Det var grymt! Vi satsar alltid allt vi har, om det är en person eller en miljon i publiken gör ingen skillnad, det är så mycket kärlek som fyller ut lokalen ändå!

Hur ser framtiden ut för African Child & The Prophet Unification?

- Den ser ljus ut, vi kör på med vårt budskap och vår kärlek och hoppas på det bästa. Just nu marknadsför vi vår andra skiva White Man Propaganda, som vi hade releasefest för i förra veckan men vår tredje skiva är redan på god väg. På den kommer vi dessutom köra på lite fler olika språk, men det där får ni veta mer om senare. Vi har dessutom lite kontakter i Storbritannien och Tyskland så förhoppningsvis kommer vi lira lite där också snart, världen väntar på oss helt enkelt!

Text och foto:
Sebastian Fernstedt

1 kommentar:

Samuel Mancho sa...

Grymt!
Skönt att det växer!

Kepp it up!