Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

06 maj, 2010

Skaffa festivalkoll del 2: Halmstad

I genomgången av festivaler med reggaespelningar i sommar har turen nu kommit till Urban Roots i Halmstad. Det är en tvådelad festival med en dag reggae och en dag hiphop och hålls 2-3 juli. Svenska Reggaebloggen tog kontakt med Daniel Oseias Norrman, arrangör.

För vilken gång i ordningen anordnar ni festival i Halmstad?

- Denna festival har ägt rum två år tidigare fast som endagarsevenemang med fritt inträde för att bygga grunden och försäkra sig om intresset för reggae här på Västkusten. Första året var Kapten Röd huvudnummer med lokala förmågor som förnummer. Då kom ungefär 700 personer. Andra året stod Ras Cricket, Jacco, Amsiebrown m fl för kvällen. Då kom cirka 900 personer. Vi la evenemanget utanför staden på en liten ö. Med tanke på läget så får vi säga att publikantalet var långt över förväntningarna. I år har vi valt att lägga festivalen centralt men även göra en tvådagars-grej av det.

Upplägget är en dag med reggae och en dag med hiphop. Hur har ni tänkt runt det?

- Reggae och hiphop är lika i sina grundvärderingar om kärlek och för att bygga broar, därför vill vi ge oss på ett försök att kombinera dessa två.

Kommer man kunna köpa endagsbiljett?

- Ja.

Hur många biljetter kommer ni släppa för försäljning?

- 1 200 biljetter.

I år ligger ni före Öland Roots, förra året låg ni efter. Spelar datumet någon roll för er?

- Nej, datumet har vi satt efter turismen i Halmstad, och just i början av juli är den som störst.

Vad kan du säga om årets reggaebokningar: Kapten Röd, Slag Från Hjärtat, First Light, Amsiebrown, Almighty Lions, Essa Cham feat. MadJoy & JJ Wochington och Jah Vibe och Secret & Hush?

- I år har vi en riktigt skön lineup som ska passa de flesta öronen. Från nationellt etablerat till lokala förmågor.

Kommer du själv besöka någon festival i sommar?

- Jag kommer själv att gå på Öland Roots, Eslöv (efter att jag såg ditt blogginlägg) och Sjönevadsfestivalen utanför Falkenberg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

pris på denna festival?

PRINCE HERRING sa...

Arrangören meddelar följande priser:
Förköp = 1 dag 200kr, 2 dagar 250 kr, efterköp=1 eller 2 dagar 300kr.

Har försökt hitta en extern länk till festivalen utan resultat. Det finns en Facebookgrupp där man kan få mer information. Sök på Urban Roots.