Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

04 maj, 2010

Klassiskt snabbt med Skansen

Svenska Reggaebloggen besökte Skansens spelning i Uppsala under tisdagen. Bandet hade föräldrar och kompisar på plats eftersom det normalt sett spelar på Uppsalas nationer. Här, utanför den skyddade studentvärlden, fick de äntligen visa upp sig för "vanligt folk" också.Skansen är ett färskt band, bildades i höstas, och med tanke på det bjöd det unga bandet på högklassig underhållning. Inför 70 personer i publiken så bjöd de 13 på scen upp till dans. Vi fick höra Desmond Dekker, Mando Diao, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Skalariak, Peps Persson, Teddybears Sthlm, The Skatalites x2, Daddy Boastin/Dandy Livingstone, Bob Marley och James Bond-temat. Jag missade säkert något. Det var alltså en ren coverspelning men de gjorde det riktigt bra, trots den tidiga speltiden (kl 19), den nyktra publiken (ingen alkohol serveras på Grand) och den något högre medelåldern än vanligtvis. Det dansades men det hade kunnat vara mer drag på publiken.

Bloggen tog sig ett kortare snack med sångaren/trumpetisten Johan Gärdebo före och efter spelningen. Bandet har eget material på gång men det är inte klart än. Tills dess kan de leva gott på att leverera covers på sitt sätt. Måste ge ett plus för att bandet hade sju(!) blåsare på scen. Jag tror det var tur att några musiker sjuka. Scenen hade inte räckt till för de tre som var hemma. Ett plus till: percussionisten Sarah Thorén.

Bäst: Cobrastyle, Guns Of Navarone, och den långsamma versionen av 007 (Shanty Town). Mest överraskande: den egna texten på Värsting/Rudy, A Message To You. De sjöng Student i stället för Värsting. Den andra överraskningen: tuba på scen. Det kan jag inte minnas att jag hört förut på en reggaespelning.

Nästa chans att se gymnasist/studentbandet är på Uplands Nation i slutet på maj.

Inga kommentarer: