Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

01 maj, 2010

Lyssnade på King Solomons ljudsystem

I går firades valborg med pompa som sig bör i Uppsala. De flesta hade en trevlig dag och kväll. Svenska Reggaebloggen med familj spenderade tidiga eftermiddagen i en klassisk musikpark, Engelska parken, som Owe Thörnqvist gjort odödlig med sången om rumban.

Sena eftermiddagen blev en skön stund i vårsolen, på en filt vid en rondell. Hur låter det? Jo, men det var bättre än det låter. Vi satt där, hela familjen, för att ljudvolymen nära King Solomons ljudsystem var för högt för våra känsliga öron. Det gjorde inget. Vi hörde jättebra bakom husväggen som dämpade den värsta basen. Dottern kunde springa upp och ned för en trappa, eller låna två studenters tillfälligt utställda och dumpade soffa och klättra i den. Sonen låg mest och sov eller låg och sken ikapp med solen. Hur mycket man har ut av en ljudsystem-eftermiddag som tre månaders bäbis vet jag inte.

Bloggen såg alltså inte själv, men kunde höra både Junior Natural och Storsien gå loss på mikrofonen till den mullrande basen. När jag kikade in mellan studenthusen så dansade en stor del av den spontant samlade publiken där. Det är en fin tradition i Uppsala att köra ljudsystem på den så kallade Triangeln, hoppas den kan leva vidare. Kan vi göra den lika långlivad som champagnefrukost, picknick i Engelska parken, mösspåtagning, körsång och socialt mingel i kubik? Kanske inte, men det vore kul om den kunde leva så länge att mina barn kan dansa runt till musiken, med prydliga hörselkåpor för öronen. Det skulle göra mig glad.

Inga kommentarer: