Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

03 maj, 2010

Skaffa festivalkoll del 1: Eslöv

Svenska Reggaebloggen kommer i en rad artiklar presentera festivaler där man kan se reggae i sommar. Målet är att belysa festivaler som finns i utkanten av de mest kända, Öland Roots och Uppsala Reggae Festival. Först ut är en festival som arrangeras för första gången.

5 juni hålls Ung Reggae, en drog- och alkoholfri festival. I skrivande stund har fem svenska artister bokats in: General Knas, Kapten Röd, Syster Sol, Daniel Asher & Jah Covenant Band och Mama Dash. Fler artister kommer fyllas på, enligt Michelle Alemo, en av arrangörerna.

Varifrån kom idén att anordna festivalen?

- Idén kom en sommardag när vi satt i skolan och diskuterade om vi skulle ha ett projektarbete eller skriva ett 6-poängsarbete. Vi valde projektet och har jobbat med det sen i augusti. Att det skulle bli en nykter reggaefestival är för att det första vill vi göra något för Eslövs ungdomar.

Vad har ni för koppling till reggaen?

- Att det blev en reggaefestival är för att båda gillar musiken och det är positiv musik. Alla kan lyssna på det!

Tanken är att det ska komma ungdomar. Har ni någon nedre och övre åldersgräns?

- Vi valde att inte sätta någon åldersgräns för att alla ska vara välkomna, det är kul när ungdomar och vuxna kan vara på samma ställe.

Ni hoppas på 1 000 besökare, enligt en tidningsartikel. Hur går det med biljettförsäljningen?

- Biljettförsäljningen går lite trögt, men det går framåt. Vi har dock många biljetter kvar!

Hur många artister kommer ni ha sammanlagt? Vad är er plan?

- Just nu har vi fem artister plus en dansgrupp, men det kommer att komma fler. Hur många artister som kommer beror helt på besöksantalet. Men vi hade tänkt minst sex artister.

Är festivalen en engångsföreteelse eller planerar ni att göra det flera gånger?

- Som det ser ut just nu är det en engångsföreteelse men man vet aldrig, säger Michelle Alemo, en av arrangörerna av Ung Reggae.

Inga kommentarer: