Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

14 maj, 2010

Gräsrot redo med översatta Marley-låtar

Foto: Privat.

I morgon lördag är det dags årets minnesfest till Bob Marleys minne i Skärblacka. Det är tjugonde året i rad som festen hålls och Svenska Reggaebloggen har tidigare skrivit om evenemanget. I dag blir det därför en titt på ett av de färska banden som spelar där, Gräsrot från Skärblacka. Det är trummisen Markus Strid som svarar på frågorna.

Först, vilka är Gräsrot?

- Gräsrot är ett band som har funnits i cirka ett år, vi är alla från Skärblacka, de flesta av oss har sysslat med musik i 10-25 år. Bandet består av Jonas Engblom (artistnamn Levi) sång och gitarr, Marcus Nordström Nilsson (Mystic) bas, Tom Poikela (OrgaNicer) piano och orgel och Markus Strid (Time Keeper) på trummor.

Vad har ni för kopplingar till andra band/musiker?

- Vi har inte direkt någon koppling till andra, men innan vi träffades och började jamma ihop så spelade de andra tre i ett gammalt Skärblackaband som hette Riddim Section, och jag har ett förflutet i Kidz of Babylon (också från Skärblacka), berättar Markus Strid.

Kommer ni släppa någon skiva?

- Vi är på gång och ska börja spela in en skiva men vi vet inte riktigt vad vi ska spela in. Vi har så mycket som vi spelar, många egna låtar och så har vi många översatta Marley-låtar som ligger och väntar. Vem vet, det kanske kommer en skiva med översatta Marley-låtar.

Vad kommer ni spela för material på minneskonserten?

- Inför minneskonserten vet vi inte vad vi ska spela, vi har så mycket låtar som vi vill spela. Vi gör vår lista någon timme innan vi ska spela, det brukar funka bäst så.

Blir det någon Bobban-låt? (Kaxig tongång, kanske?)

- Vi har fler översatta Marley-låtar som vi spelar, cirka 10-20 stycken, så någon kommer säkert med till minneskonserten.

Vad är planen, vart är Gräsrot på väg?

- Framtidsplanen för Gräsrot är nog att jamma så mycket som möjligt tillsammans och ha det jävligt roligt när vi spelar musik; och låta musiken tala för sig själv.

Inga kommentarer: