Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

24 maj, 2010

Skaffa festivalkoll del 10: Göteborg

Om bara några veckor är det dags för Clandestino Festival på Röda Sten i Göteborg. Det är en festival för musik från hela världen, sådant som tidigare så slarvigt kallades för världsmusik. Reggaen finns förstås representerad genom inga mindre än Lee "Scratch" Perry, Jaqee, Terry Lynn och King Midas Sound.

Bara Lee Perry är värd entrépengen tycker, han är visserligen en aning svajig i formen på scen men för bloggen var det ett magiskt ögonblick att få se den vandrande foliehatten på Uppsala Reggaefestival för några år sedan.

Jaqee levererar förstås också, Terry Lynn är tjejen från Jamaica som har kopplingar till svenska producenter. Hon har t ex uppdaterat Dr Albans No Coke från 1990. King Midas Sound har jag dålig koll på.


"Jamaican Girls" Terry Lynn and Johan Hugo of Radioclit.

Clandestino Festival på Röda Sten i Göteborg hålls 11-13 juni.

Inga kommentarer: