Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

13 maj, 2010

Liberator höll borgenMan brukar kunna studera publiken för att se var bandet befinner sig. Är det ett band som fortfarande hett, då brukar tonåringarna och 20-åringarna finnas på plats. Om det är ett band som av nostalgiska skäl är kul, då är publiken i ungefär samma ålder som bandet (oftast något år yngre). Liberators publik på Kolingsborg i Stockholm på onsdagskvällen faller i den andra kategorin. Men säger det något om bandets kvalitet? Icke! Liberator höll Kolingsborg och klass. Det var högt tempo från början och de nyare låtarna höll lika bra som klassikerna från 1990-talet. Till redaktörens stora glädje började man med Head Full Of Nothing, en av de bästa låtarna på Stand and Deliver (2009).

Det dröjde ända till sjätte låten innan publiken verkligen började komma loss, när Ring The Alarm från EP:n med samma namn (2008) spelades. Nästa stora höjdpunkt var en annan låt från senaste skivan, Working Week. Då var publiken helt med på noterna. Låtmaterialet på den senaste EP:n och albumet är starkt och bandet valde ut fyra låtar från nya skivan till konserten. Bandet var i god spelform och Liberator borde göra fler spelningar i Sverige. I intervjun med bandets sångare Robert Ylipää häromdagen så ställdes frågan om fler spelningar framöver och svaret blev:

- Det ska det bli, men efter den här turnésvängen ska medlemmarna syssla med sina familjer och civila yrken ett tag. Det är en annan sak när man har barn och heltidsjobb, allting blir mer komplicerat.

Samtidigt öppnade han för festivalspelningar i sommar. Jag tycker det vore slöseri att inte ge Liberator i 2010 års version en chans att spela för en större publik än några hundra på Kolingsborg i Stockholm. Nu är turnén avslutad.

Spellista:
Intro
Head Full Of Nothing
Playing The Game
Sinking
Once You Start
Mr. Wright
Ring The Alarm
Wrong Side Of Town
Mob Sez Murder
Working Week
I Got A Feeling
Your Way
Liberator/Malmö FF

Extranummer:
Nowhere To Turn
Kick De Bucket
Christine

Sedan var Prince Herring tvungen att springa till stationen för att hinna med sista tåget hem till Uppsala.

Inga kommentarer: