Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 augusti, 2010

Alborosie utmanar polisen

Italienfödde Alborosie spelade på Uppsala Reggae Festival 2008. Då tillstötte rättsliga komplikationer som ledde till låten Operation Uppsala. Kanske är det någon form av uppror när han inleder kvällen med två låtar om just droger – No Cocaine och Herbalist.

Han spelar sina stora genombrottslåtar, bland annat Kingston Town och Rastafari Anthem. Han spelar såklart också Operation Uppsala. För att få extra tyngd bakom budskapet sjunger han delar av verserna a capella och får stora applåder – både under låten och under försnacket som handlar om att legalisera marijuana.

Konserten har fyra huvudpersoner. Självklart Alborosie, men också I.Eye och hennes körkollega som tar mycket plats. Det gör också bandets trummis som ibland står upp och slår så hårt och mycket på sina pukor att jag undrar vad de egentligen gjort honom för ont.

Publiken är med på noterna och om det inte varit så halt på grund av regnet skulle jag förmodligen haft knäskålar upp till halsen under hela spelningen.

Inga kommentarer: