Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

06 augusti, 2010

Labyrint och I Mosa

Labyrint ägde tältet under fredagen.

Tältet startade visserligen med soundsystem sent på torsdagsnatten. Men det var först i dag som det blev full fart med musik både på stora scenen och tältscenen. Först ut i tältet i dag var I Mosa från Chile. Trots att han hade speltiden emot sig så fick han både hyggligt med publik och hygglig respons. I Mosa gör spelningar i Sverige lite då och då, nu fick han chansen att visa upp sig för en större publik. Det blev som sagt rätt bra respons, men då bloggen är för dåligt inlyssnad så blir det ingen regelrätt recension.

Tvåa i tältet på fredagskvällen var Labyrint. Trots att hiphop/reggaekollektivet tävlade med jättarna Midnite om uppmärksamheten så var tältet väldigt välfyllt. Framför scen stod uppskattningsvis 200 hängivna fans som sjöng med i låtarna, tjejer som skrek när Jacco förde befälet. Det blev en mycket positiv överraskning att genomslaget blev så stort för Uppsalastadsdelen Gottsundas hjältar. Bloggen fastnade lite för länge på Midnite-konserten för att få hela Labyrint-spelningen, något jag ångrar. Labyrint, största positiva överraskningen hittills under festivalen.


I Mosa

1 kommentar:

Tino sa...

Jag var där och såg hela spelningen. Det märktes att det var det lokala Latin Kings som spelade. Publiken sjöng med i alla låtar och röjde järnet. Dom avslutade med att låtsas som hiten Vår Betong inte fick spelas pga skivbolagstvist till allas besvikelse men sprang upp på scenen och gjorde ett bejublat nummer.

Labyrint ägde fredagen!