Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

12 augusti, 2010

URF: "Lyckad festival"

Foto: Stefan Gunnarsson/Reggaefoto.se
Arrangörerna bakom Uppsala Reggae Festival har satt sig ner och gjort en första sammanfattning av hur festivalen blev. Över 15 000 besökare var på festivalen, fler än väntat och fler än 2009. Detta trots kraftigt regn stundtals under lördagen. I ett pressmeddelande skriver man:

"Vi har fått mycket uppskattning för årets line up. Artisterna har också uttryckt sin tacksamhet och uppskattning över att få uppträda på festivalen".

Antalet omhändertagna personer i samband med festivalen minskade i år jämfört med 2009, trots att deltagarantalet var större. Dessutom konstaterar arrangören att andelen negativa artiklar i media har minskat och att fokus hamnat mer på musiken än gripanden. Mellan 500 och 600 artiklar eller inslag har gjorts om URF 2010.

Svenska Reggaebloggen har hört av sig till arrangörerna Yared Tekeste och Adiam Kubrom för en intervju nu när festivalen är över. Man kan tänka sig att de behöver vila några dagar efter allt intensivt arbete, men det blir säkert en intervju i bloggen inom några dagar.

Om ni vill rösta på URF som sommarens bästa festival, så har Sveriges Radio P3 just nu en omröstning. När bloggen var inne vid lunchtid torsdag så hade URF en överlägset stor ledning.

Inga kommentarer: