Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

25 augusti, 2010

Uppsalaprojektet Ritmos Tenoros

I Uppsala pågår ett spännande musikprojekt som heter Ritmos Tenoros. Det är killarna bakom det gamla producentnamnet Beat Prophets som ligger bakom det. Ritmos Tenoros kommer mynna ut i cirka fyra skivor, varav den första släpptes i juli. Svenska Reggaebloggen kommer inom kort recensera skivan (den blev liggande under URF och energi-laggen därefter). Tills dess får ni hålla till godo med en uttömmande text om projektet och vart det tar vägen. Det är Olof Olofsson som berättar:

- Ritmos Tenoros-projektet är tänkt att utkomma i cirka fyra volymer med ungefär tre rytmer per släpp. Alla rytmer till projektet är redan mer eller mindre färdiga, men vi har valt att prodda tre åt gången, för att försöka få med så många olika vokalister som möjligt i projektet, och för att göra hela grejen mer överblickbar. Vi kommer att börja jobba med volym två under hösten 2010, och vi hoppas att massor av vokalister anmäler sitt intresse.

Hoppas på internationellt samarbete

- Vi vill försöka få med sångare/deejays/rappare från olika delar av världen. Första skivan består i princip uteslutande av folk från Uppsala, men vi hoppas att få mer fler från resten av Sverige och världen till Vol. 2.

Jag och Kristian Berger har fifflat med reggaemusik i olika kapacitet i massor av år. Jag har spelat i Uppsalabanden Ahimsa och Roots Defenders och tillsammans har vi byggt upp vår studio i Uppsala där vi har spelat in och producerat lokal hiphop, punk och reggae sedan drygt 10 år som produktionsduon Beat Prophets. Vi har nu en ganska välutrustad studio, med förutsättningar att slutföra olika typer av produktioner med gott resultat.

Sedan drygt 10 år har vi slängt ihop hundratals riddims på våra hårddiskar, och vi tänkte se om det gick att få ihop några schyssta riddimsamlingar. Det finns ju massor av begåvade reggaevokalister i landet (och utomlands), men det är inte alla som har möjligheten att få ner de vokala insatserna på tape på egen hand. Själva sjunger vi mycket sällan, vilket förmodligen är en välsignelse.

Kristian programmerar

- Alla rytmer i Ritmos Tenoros-projektet är ursprungligen programmerade av Kristian. Vi har hjälps åt att producera, arrangera och mixa volym ett under våren 2010. Vi kallar oss numera för Heavy Mannerz när vi håller på med olika typer av beat- och riddimproduktioner.

Olof Olofsson hälsar att de som är intresserade av att medverka kan besöka Ritmos Tenoros hemsida för mer information.

Inga kommentarer: