Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

05 augusti, 2010

Misty In Roots

Den svenska delen av festivaltorsdagen tog slut med Kalle Baah. Därefter klev britterna Misty in Roots upp. Ett band som har en speciell anknytning till Uppsala och festivalen. Festivalens grundare Yared Tekeste träffade bandet på en spelning i Uppsala 1979. Han blev sedemera anlitad av gruppen och det var hans första uppdrag som bokare i branschen. Yared själv presenterade bandet från stora scenen.

Misty har spelat på festivalen förut, men när det i år är dags för 10-årsjubileet tror jag bandet var självskrivet.

Åttamannabandet bjöd på en mycket tajt show, stämningen kändes nästan ända bak till där jag stod. Det märks att bandet har sin dryga 30 år i branschen.

Bästa låtar: Ghetto Of The City, Wandering Wanderer och Cover Up

Nu återstår Gentleman på stora scenen och så festivalveteranerna i Meditative Sounds med Kenny Knots som gäst på tältscenen.Inga kommentarer: