Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 augusti, 2010

Anthony B och publiken trotsar vädret

Sist ut på stora scenen på Uppsala Reggae Festivals tioårsjubileum är Anthony B. Han har varit enormt produktiv sedan han slog igenom i slutet av 90-talet med låtar som Heavy Load och Fire Pon Rome och har massvis av fantastiskt material att dela med sig av.

Han har varit på festivalen tidigare och backas nu upp av danskarna i Roots Harmonics, ett tajt band som spelade tillsammans med Konshens och Chezidek på årets upplaga av Öland Roots.

Anthony B står i kulisserna och sjunger Peter Tosh klassiker Equal Rights. När han kliver på scenen ökar tempot betydligt och hans höga karatesparkar sitter där de ska.

Klockan är ett par minuter över tolv när det börjar duggregna. Ett par minuter senare river Anthony B av Ini Kamoze-klassikern World A Music. Precis då börjar det hällregna.

Anthony B kompas nu inte bara av Roots Harmonics. Intensivt regn, blixtar och dunder gör också sitt för stämningen.

Det är ett tufft beslut, men jag bestämmer mig för att lomma från festivalområdet. I bilen hör jag den dunkande basen eka när jag lämnar Uppsala och festivalens tioårsjubileum. Förhoppningsvis lever festivalen vidare i minst ett decennium till och är bara början på en stolt svensk tradition.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för bevakningen. Trevlig läsning. Årets festival var underbar och det var en bra avslutning regnet till trots.

Hoppas festivalen lever vidare och att (civil)polis inte skrämmer bort för många besökare och artister. Blev stoppad även detta år och det känns ju inte så roligt även om jag "inte har något att dölja" som polisen sa. Deras ständiga stoppande och "pratande" för att kolla att man inte är drogpåverkad börjar få mig att ledsna, kanske slutar jag gå eller så kanske jag ska börja röka för att göra polisen glad?

Gillis sa...

Grymt jobbat hela festivalen kära Reggaebloggen crewet!

Kent sa...

Tack för eran fina bevakning av URF 2010!
Är de inte ytterst anmärkningsvärt att inget om URF finns skrivet i Aftonbladet, Expressen, DN eller SvD? Inte ens antalet drogpåverkade har man rapporterat om? Rätta mig om jag har fel, men jag har iaf inte hittat nå´t?