Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

23 augusti, 2010

Kommer det en Marley-film?

Flera filmprojekt har varit på gång om Bob Marley. Jag minns inte alla som gått i stöpet, men åtminstone Martin Scorsese har försökt, och ytterligare försök räknas upp i en artikel på nätsajten Deadline.com. Men artikeln nämner också att ett nytt projekt är påtänkt, regissören Jenny Ash har tänkt göra en dokumentärt baserad film om Bob Marleys år i London 1977. Tydligen ett väsentligt år i hans liv då han borde gjorde fantastiska Rainbow-konserten, hängde med Sex Pistols och var otrogen mot frun Rita med en modell som blev Miss World. Det verkar vara triangeldramat mellan Bob, Rita och modellen som är intressant för filmmakaren.

Rättigheter till musiken är inte avklarade än och enligt artikeln är det tveksamt om Rita tillåter musiken till en film om makens otrohetsaffär... Vi som gillar reggaehistorien och Bob Marley får väl hoppas att det någon gång kommer en film om Bob Marleys liv. Många har försökt tränga in i ikonens liv och få det på film utan att lyckas.

Det spekuleras i att Ashley Walters (medverkade bland annat i Get Rich or Die Tryin') skulle passa för rollen som Marley i den här filmen.

Inga kommentarer: