Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 augusti, 2010

Flickfavoriten Jah Cure

Den tredje och sista dagen av Uppsala Reggae Festival präglas av regn. När Jah Cure kliver på stora scenen en halvtimme försenad står regnet som spön i backen. Men publiken trotsar vädrets makter och det är riktigt mycket folk och bra drag framför scenen. Faktiskt under den hela timme som Jah Cure tar till sitt förfogande.

Det är många flickor framför scenen. Och de hörs. Framför allt när Jah Cure spelar sina ballader och mer lovers-orienterade låtar, exempelvis Longing For, som är ett av hans sista nummer. Som tur är blandar han upp alla sockriga låtar med några tyngre saker från hans tidiga plattor. Han gör riktigt bra versioner av King in This Jungle, Nah Build Great Man och Sunny Day som mynnar ut i en dubaktig instrumental rökare.

Jah Cure har stenkoll på vilka hans fans är, och publikens tjut når nya höjder när han börjar klä av sig – från svart jacka och vit skjorta, till vitt linne, till bar överkropp. Och den barbröstade bringan river onekligen ner både gälla skrik och höga applåder.1 kommentar:

Bo sa...

Oj vad det svängde. Jag och min dotter Tua (6) år stod bland alla skrikande teens och diggade fett.
Han är nästan lika bra som Lukie D