Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 augusti, 2010

Bunny Wailer fokuserar på sitt solomaterial


Sist ut på stora scenen på Uppsala Reggae Festivals andra dag är den ende kvarvarande medlemmen i legendariska gruppen The Wailers.

Bunny Wailer har varit i branschen sedan tidigt 60-tal och spelat in en rad klassiker både på egen hand och tillsammans med sina tidigare kollegor Bob Marley och Peter Tosh.

Kvällen till ära är Bunny Wailer klädd nästan exakt som på fjolårets konsert på Gröna Lund i Stockholm – vit dress, rastahalsduk, solglasögon och väst. Han har med sig ett tajt band med fullfjädrad blåssektion och en kör på tre personer. Medan kören under kvällen gungar långsamt i takt med musiken, så har Bunny Wailer själv något mer energi.

Han struttar och dansar fram och tillbaka över scenen och river av flera klassiker från hyllade solodebuten Blackheart Man, bland annat Armagideon, Fighting Against Conviction och titelspåret.

Den dryga timslånga konserten handlar i huvudsak om Bunny Wailers solomaterial och spänner över flera decennier. Det är faktiskt först på slutet som han spelar material från tiden tillsammans med Bob Marley. Kanske går en och annan hem med svikna förväntningar. Själv tyckte jag att det var rätt val att fokusera på den egna skattkistan. Bob Marley-nostalgikerna fick sitt på förra årets konsert, då han vek nästan en timme åt låtar som inte var hans egna.

Inga kommentarer: