Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 augusti, 2010

Analys och funderingar inför lördagen

Har ni laddat batterierna nu? Mitt batteri är halvladdat efter för lite sömn två dagar i rad. Men det är bara att köra på, det är ju trots allt festival på hemmaplan en gång om året.

Jag måste skriva av mig lite till om fredagen. Själva recenserandet av Abyssinians lämnade jag över till Reggaemani i går, men vilken känsla det var! Gillar man äldre jamaicanska män i grånade skägg så finns det två vägar. Antingen lever de på gamla meriter och är trötta på scen, eller lever de upp som i fornstora dagar och ger till den fantastiska publiken. Abyssinians var allt annat än gamla och trötta. Efter att ha sett 13 av 19 akter på festivalen sätter jag Abyssinians högst. Det var den grupp jag såg mest fram emot att få se, och de levde upp till mina förväntningar. Och efter vad jag hört och överhört från andra besökare så verkar de flesta vara nöjda med gubbarna.

Fredagen bjöd på riktigt stor överraskning, och det var Labyrint. Överraskningen bestod i publiktrycket, hur stora de var även på en reggaefestival. Jag trodde aldrig att uppslutningen kring det kollektiv, som är mer inriktat på hiphop, skulle bli så enorm. Tältet var välfyllt, speltiden till trots. Det var nästan lika bra tryck som det var under Voicemail senare under kvällen. När Jacco i Labyrint bjöd på När mörkret faller var lyckan stor hos mig och många andra.

Nu är det lördagen och om en timma befinner jag mig på festivalområdet igen. Det blir en tung kväll, och tyvärr verkar regnet bestämt sig för att falla, trots allt. I dag följer Princess Herring med en stund också. Vi ska se Dub Tribulation Sound tillsammans i tältet kl 14.30. Jag tror min tvååring kommer uppskatta det.

Vill ni komma fram och hälsa och prata en stund är URF ett utmärkt tillfälle, det är alltid trevligt att se er och höra era åsikter. Sitter jag inte Djungeltrumman-tältet så står jag vid stora scenen eller tältscenen. Håll utkik efter den bekanta gubbkepsen, skägget, de mörka glasögonen och, i dag, en mörkgrå/svart regnjacka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fredagen var riktigt trevlig, höjdpunkterna för mig var Abyssinians, Midnite och Jahcoustix. Håller inte med om den dåliga kritik Midnite fick, gillade att de körde på med sina långa monotona meditativa hymner. Otroligt samspelt och starkt.

Abyssinians var riktigt bra och lät lika starka som de gjorde när det begav sig.

Jahcoustix kämpade på tappert och startade med gles publik när de flesta var och såg Abbyssinians. Han fick dock igång publiken och bjöd på en riktig engagerande och härlig show. Kvällens överraskning.

Ser nu fram mot lördagen. Snart kör det igång! Hoppas bara regnet försvinner.