Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

06 augusti, 2010

Midnite saknar energi

Midnite är några av reggaens största frontfigurer från Jungfruöarna och har släppt uppemot 40 plattor sedan debuten i slutet av förra seklet.

Nu står de på scenen på Uppsala Reggae Festival för andra gången och har klivit från tältscenen till stora scenen.

De fem musikerna samt frontmannen och sångaren Vaughn Benjamin går på scenen tio i sju. Det är tio minuter innan utsatt tid, vilket innebär att det är pinsamt glest i publiken. Det blir aldrig trångt, faktiskt inte ens framför scenen där entusiasterna befinner sig.

Och tyvärr lyckas inte ens hardcore fansen få igång Midnite. Gruppen saknar energi och det mesta verkar gå på rutin. Framför allt för Vaughn Benjamin, som lika gärna kunnat sitta i bilen och sjunga. Han är sin bubbla och gör sin grej utan att ha någon form av publikkontakt.

Midnite envisas också med att spela hela låtar, vilket blir en smula problematiskt när vissa monotona alster är nära åtta minuter långa. Det gör att jag snabbt tappar intresse, och framför scenen tunnas det ut allt eftersom.

Jag hade höga förväntningar på Midnite. Kanske för höga. Alldeles oavsett det så var det här en konsert som saknade humor, vitalitet och, framför allt, energi.

Erik Magni
Inga kommentarer: