Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 augusti, 2010

Kapten Röd

Det är inget snack om vilken artist i tältet som lockade flest åskådare. Kapten Röd fyllde tältet. Vad Kapten Röd kan vet många av er redan, och hans proffsighet skiner igenom i allt under spelningens 13 låtar. Kul att publiken var så med på noterna i de nya låtarna, det blev tre sådana. Framför allt var det låten som Kaptenen valt att läcka en del av, 1.000.000 nollor. Det blev en mastodontversion där Hot This Year Band fick briljera i sina musikkunskaper. Förutom roots-stilen som låten är gjord i stegade de oss igenom ska, dub, soca(?) och tillbaka till roots, samtidigt som medlemmarna presenterades.


Var Kapten Röd bäst av de svenska artisterna under festivalen? Mitt svar är nej, Million Stylez med Gideon Rockers var vassare. Mitt omdöme bottnar i att Million Stylez helt enkelt har kunnat förändra sin show mer med två skivor ute. Kapten Röds låtar är väldigt bra, men följer man den svenska reggaescenen så har vi hört hans låtar många gånger om. Jag söker helt enkelt nya låtar, mer variation i utbudet. Då kommer Kapten Röds show höja sig ytterligare. Men det var nästan jämnt reggaeskägg mellan Million och Kapten, men Millions var någon millimeter längre.

I skrivande stund återstår tio minuter av Anthony B:s spelning på stora scenen. Recension därifrån kommer i morgon. Jamaicanska Stone Love Movements avslutar i tältet. Då är inte Prince Herring kvar, men fotograf Stefan Gunnarsson knäpper säkert ytterligare några fina bilder.

2 kommentarer:

big up sa...

inte 3 utan 4 nya låtar var det dock..

Prince Herring sa...

Attans! Var osäker själv, hade lite kladdiga anteckningar. :)