Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 augusti, 2010

Mavado sjunger pinsamt falskt

Ett av de största namnen på årets festivalupplaga är utan tvekan dancehallstjärnan Mavado. Han besöker festivalen för första gången och att döma av förhandssnacket är många sugna på att se mannen med monsterhits som On the Rock och Weh Dem A Do i bagaget.

Men Mavado gör inte någon av de hitlåtarna rättvisa. Han gör faktiskt ingen av låtarna han spelar under den 50 minuter långa konserten rättvisa. Och det beror på två saker – han kan inte sjunga och är ingen vidare entertainer.

Busy Signal som stod på scenen precis innan verkade ha halsproblem men framstår i en jämförelse med Mavado som Celine Dion.

Mavado rör sig fram och tillbaka över scenen och sjunger till det förinspelade materialet lite på måfå. Han gör knappt en minut av varje låt, vilket i och för sig är bra för energin. Men det hjälper föga när både förinspelad kör och livesång är så falska att jag tar mitt pick och pack för att se Kapten Röd istället.

4 kommentarer:

MW sa...

Det var ett långt lidande...flydde också till Kapten Röd som var superb live.

Anonym sa...

Vad skönt att höra att det inte bara var jag. Var lite förväntansfull o tyckte jag lyssnat in mig rätt bra men jag blev faktiskt irriterad över hur dåligt det var...

Fisherman

Anonym sa...

Fan va ni snackar skit asså

Anonym sa...

Jag tycker att det var ok, visst han lät inte lika perfekt live som på cd men han sjöng ju inte för att låta fint. Alltså jag stod nästan längst fram och det var så bra, alla skrek som galningar och Mavado stog opch njöt typ. Det var negativt att han inte sjöng en hel låt utan bara små bitar för att avbryta och njuta men han sprang ner på marken oxå och gick förbi alla och det var flera som "dog" av hans närvaro. Mavado är en stjärna, överhuvudtaget tycker inte jag att folk låter bra på reggaefestivalen för det är så hög musik så dom måste skrika för att höras och det är för mycket folk där...