Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

16 augusti, 2010

Bra respons för Skansen

Linn Bengtsson. Foto: Stefan Gunnarsson/Reggaefoto.se
Svenska Reggaebloggen märkte efter Uppsala Reggae Festival ett stort intresse för skabandet Skansen. Bandet fick chansen att synas på stora scenen, och tog den. Ingen artikel från festivalen har lästs av fler än den om Skansen, så för att ge er reggaeintresserade mer kommer här en längre intervju med bandet, fyra av femton medlemmar svarar.

Hur ser det ut med kommande gig?

– Studentnationerna har börjat kontakta oss igen, så vi börjar med att gästa Norrlands i september, sen får vi se vilken nästa spelning blir, säger trummisen Jonas Nyberg.

– Det vore sjukt kul att vara med på Kulturnatten också, men det handlar alltid om att göra en avvägning av vad vi vill, kan och orkar spela. Vi åkte i och för sig till Hultsfred och hem igen på samma dygn för en spelning, säger sångaren Johan Gärdebo.

Vad har ni fått för respons från publiken? Jag såg att många blivit fan till er på Facebook t ex.

- Vi har fått otroligt bra respons! Vi är så oerhört tacksamma för allt och det är kul att människor tycks uppskatta det vi gör. Att få positiv kritik gör att man bara vill köra och satsa mer, säger trumpetisten Linn Bengtsson.

Vad betyder det för er att få spela på stora scenen på URF?

- För många av oss började visionen om Skansen med just URF. Huvudsaken var inte var på festivalen vi spelade utan att vi var där. Det betydde mest, säger Johan Gärdebo.

- Däremot var det svårt att tro för ett år sedan när vi började, att vi skulle få möjlighet att spela på årets festival. Allt är nästan som en vacker saga och på vägen har vi lärt oss så otroligt mycket, säger Linn Bengtsson.

Hur ser det ut med skrivandet av nytt material?

Jonas Nyberg. Foto: Stefan Gunnarsson
- Vi spelade vår första egna låt nu på Uppsala Reggae Festival och planen är att fortsätta skriva material, säger Linn Bengtsson.

- Det känns som ett naturligt steg i Skansens utveckling att spela eget, det är en utmaning att skapa något som alla i bandet kan stå för, säger Damon Fahimi.

- Samtidigt så är det inom ska-världen rätt vanligt att spela versioner av andras låtar och det vill vi fortsätta göra, en bra låt är en bra låt. Huvudsaken är att du som publik mår bra och vill dansa, säger Jonas Nyberg.

- Så länge det är kul kommer det gå bra. Vi är fortfarande ett ungt band. Det får ta tid när man skapar något bra. Influenserna är många och det är lätt att inspireras när man hör någon schysst låt och tänker på hur vi skulle kunna göra något eget av det, säger Johan Gärdebo.

Hur tänkte ni runt ert gig på URF? Många blev imponerade av er oblyga inställning på stora scenen, er lilla rutin till trots.

- Vi var otroligt glada och stolta över att få spela på URF och visst var det lite nervöst. Men egentligen så tänkte vi nog likadant som inför vilken spelning som helst, säger Damon Fahimi.

- Vi älskar musik och framförallt är vi trygga med varandra. När du vet att det alltid finns 14 personer som backar upp dig så vågar man också mer på scen, säger
Linn Bengtsson.

- Vi har otroligt kul när vi spelar tillsammans, oavsett om vi repar eller har spelning och det är nog därför vi kan ha uppfattats som "oblyga". Att försöka hålla tillbaka vår spelglädje och energi var egentligen inte ett alternativ, säger Damon Fahimi.

Hur många är ni i Skansen just nu? Varierar det från spelning till spelning? Finns det något maxtak på hur många musiker som ryms i Skansen?

- Just nu är vi 15 personer. Alla ska kunna vara med på spelningarna men ibland får man köra "underbemannat". Vi förstår om det ser rörigt och trångt ut på scen, men vi själva trivs väldigt bra med nuvarande konstellation, både vad gäller personkemi och den mängd ös vi kan leverera. Vår styrka ligger inte i antalet utan varje persons roll i bandet. Från början hade vi varsitt instrument men nu både sjunger och spelar alla flera olika saker. Det är också källan till vår spelglädje, att var och en får möjlighet att växa som musiker. Sen vet du vad dom säger, the ska is the limit, avslutar Johan Gärdebo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gick spelningen i Hultsfred?

Skansen sa...

Den gick bra. Vi spelade för arrangörerna av Hultsfred och Roskilde. Det var en väldigt udda spelningen eftersom flertalet betraktade oss snarare än dansade, publiken var så att säga "på jobbet".