Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

08 augusti, 2010

Busy Signal visar sin mångsidighet

Förra året var första gången dancehallstjärnan Busy Signal besökte Uppsala Reggae Festival. Nu turnerar han med nya plattan D.O.B (Difference of Busy Signal) och är på kärt återbesök.

Han går på scenen ungefär samma tid som förra året, då uppbackad av ett tajt liveband. Nu har han istället med sig en ensam dj. Det blir ett tråkigare uppträdande, men sannolikt ett vettigt beslut eftersom merparten av Busy Signals produktioner är elektroniska.

Den knappa 50 minuter långa spelningen bjuder på en rejäl hitkavalkad och Busy Signal får chans att visa sin mångsidighet och vilket skicklig deejay och entertainer han är. Precis som Jah Cure har han blykoll på vilka fansen är – många av låtarna är för damerna.

Mest applåder får han i Unknown Number och Wine pon the Edge från förra plattan. Men bäst blir det i Hustlin’ på tunga Baddaz rytmen. Publiken sjunger hela refrängen. De gör de också i Commodores covern Night Shift, en låt som Busy Signal inte riktigt gör rättvisa. Han verkar ha halsproblem och partierna han sjunger låter inte alls lika bra som de ska. Men det bryr sig säkert inte många framför scenen om när han tar av sig solglasögonen och vickar på höften.

Inga kommentarer: