Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

07 augusti, 2010

Ojämnt med bröderna Morgan


Morgan Heritage är en av sena 90-talets och tidiga 2000-talets bästa reggaegrupper. Nu är syskongruppen – som vissa jämfört med Jackson 5 – pausad. Istället fokuserar medlemmarna på soloprojekt. Bäst har det gått för Peetah och Gramps Morgan som gästar Uppsala Reggae Festival under fredagskvällen.

Konserten är indelad i tre delar – en med material från Morgan Heritage, en med låtar från Peetah och en med material från Gramps. Bäst blir det när syskonen ger sig på det gemensamma materialet och sämst när Gramps tar mikrofonen och sjunger låtar från fjolårets sirapskladdiga solodebut Two Sides of My Heart. Killen sjunger mössan av de flesta, men för min del är det för mycket ballader och tändare i luften.

Peetah har stark närvaro, härlig energi och sjunger som en ung Stevie Wonder. Konserten hade dock tjänat rejält på att ha en livekör istället för en förinspelad. Dessutom verkar knappt någon i publiken hört låtarna han spelar. Avslutande Save the World har också på tok för mycket Bonokomplex för att kunna tas på allvar.

Inga kommentarer: