Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

21 augusti, 2010

I dag börjar Rototom

Från början var det tänkt att Svenska Reggaebloggen skulle haft en man på plats i Spanien, dit Rototom-festivalen flyttat i år. Men av ekonomiska skäl stannade vår reporter hemma.

Rototom-festivalen har tidigare hållit till i Italien men är nu flyttad och festivalen har genomgått en förändring på så vis att en ny scen, lejonscenen (Lion Stage) har uppstått. Det är den näst största scenen på festivalen och där kommer två svenska akter uppträda under veckan. Festivalen håller alltså på i en vecka (åh, våta drömmar)!

Göteborgsgruppen Serengeti uppträder på torsdag på lejonscenen. Dagen innan ska Daniel Asher & Jah Covenant Band uppträda i det som jag kallar för reggae-EM. Europa har delats in i regioner och västeråsarna vann den nordiska delen av tävlingen. Tolv akter uppträder på lejonscenen under onsdagen, en jury utser tre av tolv som får göra ytterligare en spelning, på stora scenen på torsdagen. Vinnaren får en Europaturné betald och får möjlighet att jobba tillsammans med Mad Professor och Curtis Lynch, för att nämna några.

Om ni vet någon som besöker festivalen i Benicàssim, be dem höra av sig till redaktionen på princeherring-mejlen. Vore kul att få en publikbild av denna stora festival.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kapellet och vänner brukar hänga där, kolla med dom.