Besök svereggae.se istället!

Kära läsare. Nu är sajten svereggae.se i skarpt läge. Det återstår en del putsande och ni kan räkna med att det händer en del förändringar de kommande veckorna, men nu är jag såpass nöjd med sajten att jag släpper ut den. Det här betyder att svenskreggae.blogspot.com inte uppdateras och ni ska istället besöka svereggae.se för nyheter. Hela arkivet härifrån är överflyttat. Hoppas ni kommer trivas på nya adressen! :)

14 augusti, 2010

Bögreggaeklubb för Jamaica

För en kväll blir det bögklubb med reggae och dancehall i Stockholm. Klubben heter Batty Boy, och idén till klubben uppstod när det var strul runt Beenie Mans spelning i våras, som till slut blev av.

Daniel Björk, en av två initiativtagare till Batty Boy har intervjuats av Allt om Stockholm:
– Idén uppstod när det blev kontroverser kring Beenie Mans besök i Sverige. Vi vill inte vara negativa och klaga, utan försöker vara positiva. Att Beenie Man är homofob hotar inte mig i Sverige. Vi vill peka på situationen för homosexuella och lesbiska på Jamaica. Där finns problemet och där ligger även min solidaritet, säger Daniel Björk till Allt om Stockholm.

Han säger också att de artister som är homofobiska inte kommer spelas. Han nämner till exempel Buju Banton, Beenie Man och Elephant Man.

Klubben Batty Boy anordnas på onsdag 18/8 och det är fritt inträde. Det kommer däremot att genomföras en insamling för J-Flag, som är en HBT-organisation på Jamaica.

Inga kommentarer: